Wat is body lingerie en hoe draag je een body?

Een body, je hebt er vast wel eens een voorbij zien komen op internet of in de winkel. Weet je niet goed of een body wel bij jou past of hoe je deze het beste kan dragen, lees dan zeker verder. Body’s komen in talloze verschillende modellen en stoffen, maar wat is body lingerie nu precies en hoe draag je een body?

Wat is body lingerie?

De woorden geven zelf eigenlijk al een beetje antwoord op de vraag “wat is body lingerie?”. Een body is een lingerie item dat het bovenlichaam bedekt en je kan een body een beetje vergelijken met een romper of een badpak. Er zijn body’s met kant en zonder kant, met lange mouwen, zonder mouwen en zelfs corrigerende body’s zijn er een heleboel. Vaak sluit je een body aan de onderkant met drukknoopjes, waardoor bijvoorbeeld een toiletbezoek geen enkel probleem is. Veel body’s zijn voorzien van een ingebouwde bh voor de juiste ondersteuning. Zo kan je een body dus gemakkelijk dagelijks onder je kleding dragen.

Hoe draag je een body?

Een body kan ook zeker onderdeel zijn van je dagelijkse outfit, maar hoe draag je een body dan precies? Wil je een casual look, draag je body dan met een spijkerbroek. Ben je op zoek naar een chique look, combineer de body dan met een pantalon en blazer. Een body gaat uiteraard ook heel goed samen met bijvoorbeeld een mooie kokerrok. Bepaal zelf bij welke gelegenheid je wat voor soort body vindt passen. Zo is een met kant opengewerkte body waarschijnlijk niet geschikt voor een werkoverleg, maar wel hartstikke tof voor een avondje uit.

Naast dat het een flinke upgrade aan je outfit kan geven, zitten er nog een aantal grote voordelen aan het dragen een body. Omdat een body aan de onderkant vastgemaakt is, heb je geen last van opkruipende topjes of zichtbaar ondergoed wanneer je bukt. Daarnaast beschermt een body je huid tegen wrijving met en irritatie van andere kledingstukken, zoals bijvoorbeeld een spijkerbroek.

Overtuigd? Shop hier een body die bij jou past!